Skrudintuvai

Skrudintuvai

Skrudintos duonos riekė su besilydančiu sūriu ar aromatinga aviečių uogiene – tobuli pusryčiai. Nesvajokite, bet įsigykite tam reikalingą prietaisą – skrudintuvą. Skrudintuvai gaminami daugelio visame pasaulyje žinomų įmonių, todėl kiekvienas pirkėjas gali išsirinkti optimalų kainos ir kokybės variantą.

Mediashop.lt rasite platų asortimentą WMF, Delonghi, Electrolux, Haier, KitchenAid, Philips, Scarlett, Stollar gamintojų skrudintuvų - išsirinkite pagal labiausiai Jums tinkantį dizainą ir savybes!

Elementai 1 į 1630 viso

puslapyje

Puslapis:
  1. 1
  2. 2

Elementai 1 į 1630 viso

puslapyje

Puslapis:
  1. 1
  2. 2

Apie skrudintuvus

Kiekvienoje virtuvėje telpantis skrudintuvas greitai paruošia duonos ar batono riekes, saldžias bandeles bei kitus tinkamos apimties kepinius. Vos po kelių minučių galite mėgautis traškančia plutele ir ją padengti savo mėgstamais priedais: šokoladiniu kremu, riešutų sviestu, sūriu, džemu, uogiene ar tiesiog pasidaryti sumuštinį.

Burnoje tirpstantis skonis gali priversti suabejoti skrudintų gaminių sveikumu. Žinoma, juk skrudinant duoną ar batoną keptuvėje, tenka sunaudoti didelį kiekį aliejaus, o ištraukus riekes iš keptuvės, jos būna permirkusios nuo riebalų. Po kepimo tenka jas nusausinti popieriniu rankšluosčiu, tačiau ir tai itin nepagerina situacijos – valgydami aiškiai jaučiame riebalų perteklių, kuris kai kuriems žmonėms sukelia tokius neigiamus pojūčius, kaip skrandžio veiklos sutrikimai, padidėjęs rūgštingumas ar sunkumas pilvo srityje. Pasirinkę kepinimą skrudintuve galite būti visiškai ramūs: skrudinimo metu nenaudojama nei kiek riebalų, duona veikiama tik didelio karščio srove, kuri sukuria išskirtinį skonį, tačiau neprideda kepiniams nei riebalų, nei papildomų kalorijų. Taigi skrudintuvai – protingas pasirinkimas ir sveikesnis būdas mėgautis išskirtinio skonio, puikaus traškumo kepiniais prie pusryčių, pietų ar vakarienės stalo. 

Vertikalus ar horizontalus skrudintuvas?


Gamintojai, žinodami kokie skirtingi gali būti klientai ir jų poreikiai, siūlo rinktis iš plačios skrudintuvų pasiūlos. Visų pirma - skrudintuvas gali būti horizontalus arba vertikalus.


Vertikalus skrudintuvas daugeliui pažįstamas ir pirmiausia įsivaizduojamas, išgirdus žodį ,,skrudintuvas“. Tai prietaisas į kurį vertikaliai dedamos duonos, batono ar supjaustytų kitos rūšies kepinių riekelės. Į tam skirtas vietas sudėtos riekelės specialia rankenėle nuleidžiamos žemyn ir tuomet prasideda skrudinimas: iš abiejų pusių esančios sienelės ima kaisti, tuojau pat pradėdamos veikti skrudinimui paruoštus produktus. Kai kurie vertikalūs skrudintuvai turi ir bandelių pašildymo funkciją – ji padedama ant skrudintuvo viršuje esančių grotelių ir per keletą minučių puikiai pašildoma, lyg būtų ką tik iškepta, tačiau neapskrunda taip smarkiai, kaip į prietaiso vidų dedami kepiniai.


Horizontalus skrudintuvas turi didelę ertmę, į kurią vienam skrudinimui galima pridėti didesnį kiekį įvairaus aukščio gaminių. Čia telpa ir batono ar duonos riekės, ir bandelės, ir pyrago gabalėliai. Horizontalūs skrudinimo aparatai ypač dažnai naudojami viešojo maitinimo įstaigose, kurios organizuoja pusryčius švediško stalo principu, nes tokiu būdu keli restorano klientai gali vienu metu ruošti sau skrebučius.

 

Kokį skrudintuvą rinktis – horizontalų ar vertikalų? Tai tik Jūsų sprendimas, kuris turėtų būti priimtas, apgalvojus, ką dažniausiai norėsite skrudinti: ar Jums pakaks traškios duonelės, batono, ar norėsite ir didesnių, kitokių matmenų kepinių.


Svarbiausia: saugu ir patogu naudoti

 

Ieškodami savo namams skrudintuvo, atsiminkite, kad visada svarbiausia saugumas ir patogumas. Rinkitės skrudintuvą, kuris turėtų apsaugą nuo perkaitimo, patikrinkite ar visos kaistančios detalės yra tinkamai apsaugotos. Anksčiau gaminti skrudintuvai smarkiai įkaisdavo ir šiluma akivaizdžiai skverbdavosi pro korpusą, kuris po kiek laiko tapdavo itin karštas. Šiandien tai jau praeitis: daugelis gamintojų siūlo rinktis skrudintuvus su nekaistančiu korpusu, tad atsiminkite tai ir prieš pirkdami būtinai pasiteiraukite konsultanto apie prietaiso apsaugą nuo įkaitimo.

 

Kitas svarbus dalykas – patogus naudojimas. Skrudintuvas nėra tas prietaisas, kuriam turėtumėte skirti daug laiko. Jo naudojimas turi būti paprastas, o priežiūra elementari, nesudėtinga. Čia nenaudojami riebalai ar kitos medžiagos, kurios kimba prie paviršių, todėl tenka pasirūpinti tik nuo kepinių nukrintančiais trupiniais. Kartais juos reikia tiesiog reguliariai iškratyti, apvertus skrudintuvą ar pašalinti šepetuku skrudintuvui atvėsus. Kitais atvejais galima džiaugtis gamintojų sugalvotu išskirtiniu privalumu – išimamu trupinių stalčiuku - taip prižiūrėti skrudintuvą dar paprasčiau. Tereikia išimti specialią skrudintuvo dalį, ją iškratyti, išvalyti sausa šluoste ir įdėti atgal į vietą. Tokia reguliari priežiūra leis užtikrinti kokybišką prietaiso veikimą ir ilgalaikį naudojimą.


Įsigykite skrudintuvą ir mėgaukitės itin gardžiais pusryčiais, kuriuos greitai pamėgs visa šeima, o mes užtikrinsime gaminio kokybę, suteiksime garantiją ir leisime Jums jaustis užtikrintai dėl naujojo pirkinio. Skrudintuvai – gardiems pusryčiams, sotiems pietums ir gurmaniškai vakarienei.