Garų puodai ir vaisių džiovintuvai

Garų puodai, vaisių džiovintuvai

Gaminti sveiką maistą visada buvo naudinga, o dabar dar ir madinga! Nežinote nuo ko pradėti? Manote, kad tai labai sudėtinga? Tikrai ne, jei tarp Jūsų namuose esančios įprastos buitinės technikos yra ir garų puodai.

12 prekė (-ės)

puslapyje

12 prekė (-ės)

puslapyje

Patarimai renkantis garų puodą

Garų puodas – tai mažiausiai dviejų aukštų įrenginys, skirtas gaminti maistą be jokių riebalų, apdorojant jį tik natūraliais vandens garais ir iš pačių produktų išsiskiriančiomis medžiagomis. Šiame puode maisto produktai veikiami didelio karščio, tačiau juose išlieka maistingosios savybės, išsaugomas ir natūralus skonis, todėl galima mėgautis iš pirmo žvilgsnio sunkiai įsivaizduojamais – ir gardžiais, ir organizmui visapusiškai naudingais – patiekalais.

Šiuose specialiuose puoduose ruoštas maistas ypač naudingas kenčiantiems nuo skrandžio ir kitų virškinimo organų ligų, turintiems viršsvorio ar besilaikantiems kalorijų mažinimo dietų. Garų puodai seniai pamėgti ir sportininkų, kuriems itin svarbi maisto kokybė, nes sporto rezultatai yra tiesiogiai susiję su organizmo pasisavinimo maisto verte.

Auginate vaikus? Tuomet dar geriau nei visi kiti suprantate, koks Jūsų šeimai svarbus garų puodas. Tiek maži, tiek vyresni vaikai, kasdien keliaudami į mokyklą, patiria įvairių rūšių stresą, kvėpuoja anaiptol ne pačiu švariausiu oru, o, savarankiškai pasirinkdami užkandžius, nevengia pasimėgauti skaniais, tačiau absoliučiai beverčiais pusgaminiais. Todėl ypač svarbu pasirūpinti kiek įmanoma sveikesne ir turtingesne mityba namuose, kuri padėtų atkurti vitaminų ir mineralinių medžiagų balansą.

Galų gale, nesvarbu, kokio amžiaus, aktyvumo ar kokios sveikatos būklės žmonės valgys maistą, paruoštą garų puode – bet kuriuo atveju tai suteiks nepamatuojamos naudos organizmui. Mediashop.lt rasite Kenwood, Philips, Tefal, Gastoback gamintojų garų puodų, kurie gali tapti bene dažniausiai naudojama buitine technika Jūsų namuose.

Gaminkite sveikai ir išradingai


Vis dar svarstote ar Jūsų namuose reikalingi garų puodai, nes nesate tikri, kad Jums ar Jūsų šeimos nariams priimtinas tokiame puode ruoštas maistas? Turbūt manote, kad čia galima troškinti tik daržoves ir vištieną? Pats laikas pakeisti mąstymą ir suprasti, kad garų puode galėsite pasigaminti įvairius karštus patiekalus bei gausybę skaniausių garnyrų. Tad garų puode galima ruošti:

 

  • Daržoves: nuo smulkių žaliųjų žirnelių iki stambių kaimiškų morkų ar ypač organizmui naudingų burokėlių. Tereikia daržoves šiek tiek pasmulkinti ir parinkti jų garinimui tinkamą programą;

 

  • Kiaušinius. Skamba neįtikėtinai, tiesa? Tačiau garų puoduose iš tiesų galima visiškai paprastai apdoroti kiaušinius, laikantis gamintojų rekomendacijų;

 

  • Jūros gėrybes. Tai ne tik skirtingų rūšių žuvis, bet ir krevetės, kalmarai, krabai bei kiti daugelio mėgstami skanėstai iš jūros. Nesijaudinkite dėl jūros gėrybių kvapo – beveik visi garų puodai apsaugo skirtingų rūšių maistą nuo nemalonaus kvapų susimaišymo;

 

  • Paukštieną, kiaulieną ir kitokią mėsą. Žinoma, paukštieną paruošti garų puode yra lengviausia: ji greitai išverda, todėl gali būti dedama vienu metu su daržovėmis. Kiaulieną, jautieną ar kitą mėsą dažniausiai tenka apdoroti atskirai dėl ilgesnės virimo trukmės;

 

  • Pupeles, skirtas garnyrui ar gardžioms salotoms;

 

  • Košes ir ryžius. Beveik visuose garų puoduose galima pasiruošti ne tik mėsą, žuvį, daržoves, bet ir įvairias grūdines kultūras, kurios taip pat labai reikalingos organizmui. Tai leidžia mėgautis visapusiškais pietumis, pusryčiais ar vakariene. Šiai funkcijai atlikti garų puoduose integruojamas garinimo dubuo. Jame lengvai paruošiami ryžiai, košės, troškiniai ir sriubos.

 

Tai tikrai ne visi produktai, kuriuos galite apdoroti, pasitelkę garų puodus. Būkite išradingi ir eksperimentuokite su skirtingomis daržovėmis, vaisiais, mėsa, žuvimi. Visus ingredientus galite troškinti vienu metu, nes puodai turi specialias sieneles, apsaugančias nuo sulčių nutekėjimo bei kvapų prasiskverbimo.

 

Pamirškite apie sudėtingą naudojimą ir varginančią priežiūrą


Šiuolaikiški garų puodai kuriami atsižvelgiant į aukštus žmonių reikalavimus, didelius poreikius ir, žinoma, laiko taupymą. Dėl šių priežasčių siekiama vartotojui pateikti kuo lengviau naudojamą ir taip pat nesunkiai prižiūrimą virtuvės įrangą.

 

Visų pirma, nereikia galvoti, kiek laiko troškinti vienus ar kitus produktus – inovatyvus garų puodas pats parenka optimalią gaminimo trukmę konkretiems produktams, esantiems skirtinguose krepšeliuose. Kai norite sutaupyti dar daugiau laiko, galite pasirinkti greito troškinimo funkciją ir mėgautis maistu Jums tinkamu metu. Netgi vandens pylimas į puodą itin paprastas dėl prietaise integruotų indikatorių. Negana to, pasinaudojus puodu  nereikia jo šveisti: maistas neprikepa, neprilimpa, o kiekviena jo dalis gali būti plaunama indaplovėje. Dėl visų šių priežasčių galima drąsiai teigti, kad tokie garų puodai – patys geriausi išmintingų šeimininkių pagalbininkai.