Kavamalės

Kavamalės

Mūsų internetinėje parduotuvėje rasite platų šių kompaktiškų virtuvės pagalbininkų asortimentą. Pateiktame kataloge siūlome nuo itin paprasto, rūpumo automatiškai nereguliuojančio varianto iki su keliolika funkcijų ir dvejus indus turinčių kavamalių. Užsukite, peržvelkite, išsirinkite palankiausią Jūsų norams ir kišenei bei mėgaukitės nuostabia kava!

12 prekė (-ės)

puslapyje

12 prekė (-ės)

puslapyje

Kavamalės

 

Neturite pakankamai pinigų pusiau arba pilnai automatizuoto kavos gaminimo aparato įsigijimui? O gal kaip tik šį gėrimą mėgstate ruošti iš namie sumaltų kavos pupelių? Ruošiant kavą tiek įprastu būdu, tiek lašelinių arba pusiau automatinių kavos aparatų pagalba – Jums visada pagelbės kavamalės.

Skanaus gėrimo kokybei yra itin svarbus maltos kavos laikymo sandarumas. Su laiku ji gali pritraukti drėgmės ir prarasti aromatą. Prekybos centruose šis produktas kartu su importavimo trukme gali lentynoje prastovėti itin ilgą laikotarpį, tad tiek kokybiškos kavos mėgėjai, tiek gurmanai ir profesionalai visuomet mieliau renkasi kavos pupeles ir jas mala patys. Dažniausiai paruošiamos toks maltos kavos kiekis, kiek reikia neilgam laikotarpiui, kad išliktų visos geriausios pupelių savybės.

Kavamalės itin ekonomiškas ir praktiškas įrenginys Jūsų buičiai. Šio prietaiso kaina yra optimali kiekvieno šalies  vartotojo kišenei. Dalies kavamalių universalumas suteikia galimybę malti ne tik kavą, bet ir kitus produktus, tokius kaip cukrus ar įvairūs prieskoniai. Šio virtuvės prietaiso pagalba namuose visuomet turėsite šviežios mėgstamos kavos vos per kelias minutes ir ja galėsite vaišinti savo šeimos narius, draugus ar netikėtai užklupusius svečius.

 

Be jokios abejonės - pats seniausias kavos pupelių smulkinimo būdas yra kavamalės. Nuo seniausių laikų, kai dar tik Utopijoje buvo atrasti kavamedžiai, niekas negalvojo gerti šį gėrimą karštu vandeniu užplikius pupeles. Jos buvo  smulkinamos dideliuose rankiniuose malūnuose arba mažose girninėse kavamalėse. Šioje internetinėje svetainėje rasite tik elektrinius kavos malūnėlius. Sukate galvą, kaip išsirinkti? Pateikiame informaciją, kurią turėtų žinoti kiekvienas, norintis kavą ruošti šiuo prietaisu.

 

Ką būtina žinoti apie kavamales?

Vidutinė šio indo talpa yra nuo 50 iki 100 gramų. Jų talpos dažniausiai siekia iki 250 gramų - tai atitinka vieną įprastą pakuotę randamą parduotuvėje. Šis prietaisas nėra itin taupus elektros energijos sunaudojimo atžvilgiu, jei turima talpa nėra didelė, nes norint gauti didelį maltos kavos kiekį reikia nemažai kartų malti.

 

Vyrauja ir tokios nuomonės, jog pati pupelė nėra malama - ji tiesiog daužoma slėgio ir peiliukų. Bet ar tikrai? Žinoma, daug kas priklauso nuo Jūsų naudojamo įrenginio laikotarpio, kainos ir garantijos. Jei Jūsų kavamalė yra prastų techninių charakteristikų ar nuo intensyvaus ir ilgo naudojimo prarado savo efektyvumą, pupelės gali būti šiek tiek pažeidžiamos. Bet jei šis, pirmiau įvardytas, gandas būtų tiesa, šis smulkus virtuvės buitinės technikos prietaisas jau senai būtų pasitraukęs iš rinkos.

 

Dažniausiai yra naudojami nerūdijančio plieno bei keramikiniai peiliukai. Prie naujos kartos kavamalių yra pridedamos specialios šluotelės šiems peiliukams ir pačiam kavamalės viduj valyti.

 

Deja, šiuo būdu gaminama kava negalės būti aukštos kokybės espresso. Šis elektrinis malimo prietaisas nesugeba taip susmulkinti pupelių. Tai geba padaryti tik pilnai automatinis kavos aparatas. Kavamalės gali būti tik vieno automatinio, nereguliuojamo rūpumo malant. Vis dėlto, yra naujos kartos kavamalės, kurios turi net keliolika rūpumą reguliuojančių funkcijų. Kavos rūpumas yra itin svarbus stiprumui. Kuo smulkesnė sumaltos pupelės tekstūra – tuo stipresnė kava.   

 

Daugiau apie pačią kavą

 

Pačių kavos pupelių kokybiškumas priklauso nuo to kur jos auga (aukštumose ar žemumose).  Kuo aukščiau auga kavamedis, tuo aukštesnė kavos pupelių vertė.

 

Yra trys pagrindinės kavos pupelių rūšys: arabica, robusta ir liberica. Pirmoji yra pati populiariausia ir užima tris ketvirtadalius rinkos. Rečiausiai naudojamos yra liberica pupelės, nes jos yra prastos kokybės ir iš jų ruošiama kava yra prasto skonio. Robusta kavamedžių sėklos sudaro paskutinį ketvirtadalį rinkos. Jos dažniausiai maišomos su arabica kavos pupelėmis arba taikomos kaip priedai, nes savaime nėra tokios aromatingos.

 

Žinoma, ne tik kokybė, bet ir šviežumas bei regionas, kuriame užaugintos šios pupelės turi įtakos kainai ir kavos kokybei.  Kavamalės padės išsaugoti šviežumą ir aromatą Jūsų puodelyje. Naudojant šį prietaisą, galite maišyti įvairias kavos pupelių rūšis ir varijuoti skoniais.