Gartraukiai

Gartraukiai

Mūsų elektroninėje parduotuvėje rasite pačių įvairiausių garų surinktuvų, skirtų kiekvienai virtuvei, kurių gamintojai – AEG, Cata, Elitair, Electrolux, Siemens, Bosch ir kiti gerai pasaulyje žinomi prekiniai ženklai.

Elementai 1 į 1661 viso

puslapyje

Puslapis:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Elementai 1 į 1661 viso

puslapyje

Puslapis:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Kaip teisingai išsirinkti gartraukį?


Išsklaidykite dūmus ir garus iš savo virtuvės: gartraukiai tai leis padaryti lengvai ir greitai, vos vienu mygtuko spustelėjimu. Mūsų siūlomi garų traukimo įrenginiai padės išvalyti ją nuo blogų kvapų, garų ir dūmų debesų. Riebalai, garai ir degėsiai visada kažkur nusėda. Gartraukis pasirūpins, jog nepageidaujami nešvarumai nenutūptų ant Jūsų lubų, sienų ir drabužių. Švarus oras leis Jums dirbti be rūpesčių. Papildomos, viršuje įrengtos lempos apšvies gaminimui skirtą plotą. Galite rinktis pačius įvairiausius gartraukius.

Maži ir ekonomiški garų surinktuvai bus nedideli, akies nerėžiantys priedai. O nuostabaus dizaino, net lietimui jautriais ekranais valdomi garų surinktuvai, ne tik nepriekaištingai atliks savo pagrindinę paskirtį, bet ir papuoš bet kurią virtuvę.

Mūsų siūlomi gartraukiai skiriasi ne tik apšvietimu ir dizainu, bet ir galingumu. Mažiausios galios, įprasti garų rinktuvai tiks nedidelei virtuvei. Patys galingiausi prietaisai orą be problemų išvalys ir pačioje didžiausioje virtuvėje. Pasirinkite Jums labiausiai tinkantį įrenginį.

Mes siūlome modelius su dviejų rūšių filtrais: metaliniais ir aktyvintos anglies, dauguma metalinių filtrų gali būti plaunami net indaplovėje. Taip pat galime pasiūlyti modelių, kurie išvalo ir cirkuliuoja tą patį orą ir tokių, kuriems reikia atskiro išmetimo kamino, išvedančio nešvarų orą į lauką.


Gartraukiai – vieni mįslingiausių buitinės technikos prietaisų. Retai išvysite juos reklamose ar pirkimo giduose. Būtent dėl to yra sunku išsirinkti tinkamą prietaisą, kuris išvalys Jūsų virtuvės orą. Pasirinkimas didelis, tad norime padėti Jums teisingai išsirinkti geriausią garų surinktuvą, kuris tinka Jūsų būstui ir virtuvės plotui.

 

Į ką reikia atsižvelgti, renkantis gartraukį?

 

  • Virtuvės plotą.


Pagrindinis skaičius, kurį pamatysite prie kiekvieno garų surinktuvo yra jo talpa. Kubiniais metrais per valandą (m3/h) yra matuojamas kiekis oro, kurį prietaisas galės išvalyti per vieną valandą. Rekomenduojama, jog oras Jūsų virtuvėje pasikeistų kas penkias minutes, tai yra - 12 kartų per valandą. Viskas, ko reikia, tai apskaičiuoti Jūsų virtuvės tūrį:

 

jeigu Jūsų virtuvė yra nedidelė (3 metrų ilgio, 2.2 metrų pločio ir 2.8 metrų aukščio), jos tūris (sudauginus visus tris dydžius) - apie 18.5 kubinio metro. Padauginkite šį skaičių iš dvylikos – dvylikos kartų per valandą, per kuriuos turi pasikeisti oras ir gausite 222. Tai reiškia, jog Jūsų nedidelei virtuvei reikėtų 222 m3/h galios gartraukio. Net mažiausios galios modeliai prasideda nuo ~ 350 m3/h - tokio garų surinktuvo Jums tikrai pakaks.

 

Vis labiau populiarėja virtuvės, sujungtos su svetaine. Gamindami maistą tokioje patalpoje galite susidurti su netikėtais rūpesčiais, tokiais kaip sudegęs maistas. Jeigu neturėsite galingo garų surinktuvo, kenksmingos dujos pasklis po visą erdvę, sukeldamos diskomfortą gyventojams.

 

Tarkime, bendras Jūsų virtuvės - svetainės plotas yra 30 kvadratinių metrų, o lubų aukštis – 3 metai. Tūris sieks 900 kubinių metrų. Padauginkite šį skaičių iš dvylikos – gausite 1080. 1080 kubinių metrų per valandą. Tokios galios gartraukiai garantuoja, jog net didelės nelaimės atveju Jūsų virtuvė su svetaine bus bendros tik erdve, o ne nemaloniais kvapais. Tačiau neprapulsite pasirinkdami ir šiek tiek mažesnės galios surinktuvą – oras spės išsivalyti garams ir dūmams dar nepasklidus po visą patalpą.

 

  • Išmetimo būdą.


Gartraukiai išvalo virtuvės orą nuo drėgmės, riebalų ir suodžių. Bet kaip jie tai padaro ir kur tas oras dingsta? Šiuo metu egzistuoja dviejų tipų garų surinktuvai: vieni filtruoja užterštą orą ir atgal į patalpą jį išleidžia jau kur kas švaresnį, o kiti orą ištraukia laukan per kaminą.

 

Pastarasis metodas yra kur kas veiksmingesnis ir oras tampa švaresnis. Deja, kaminas užima daug vietos ir kainuoja papildomą sumą.

 

Nedideliuose butuose verta rinktis surinktuvą, kuris išvalo orą ir paleidžia jį atgal į virtuvę. Toks metodas yra pigesnis ir kur kas lengviau įrengiamas, tiesa, oras nėra išvalomas visiškai - šiek tiek šilumos ir drėgmės grįžta atgal į virtuvę.

 

Renkantis garų surinktuvą, būtent šie du požymiai yra patys svarbiausi. Išsirinkite pakankamai galingą modelį, kuris greitai pakeis orą Jūsų virtuvėje. Ir žinoma, nuspręskite, ar Jus domina gartraukiai su kaminu, ar be. O tada beliks nutarti, kokio tiksliai modelio norite – daugybę jų rasite mūsų elektroninėje parduotuvėje.